Pingvinen, Fisken och Hajen

Dessa grupper heter Pingvinen, Fisken, och Hajen eftersom målen för dem till en del är samma som målen för Svenska simförbundets märken med samma namn. Barnet måste vara minst 110 cm långt för att kunna bottna på den grundaste delen i bassängen.

Här bokar du plats och betalar samtidigt.

Pingvinen
  • Doppa huvudet
  • Bubbla under vatten
  • Glida
  • Hoppa från kanten
  • Rotation -- flyta på rygg och vända till mage

Mål

• Doppa huvudet och hämta ett föremål från botten med båda händerna
  • Simma 10 m valfritt simsätt i magläge
  • Simma 10 m i ryggläge
  • Flyta 10 s
  • Hoppa från kant
    Fisken
    • Simma 10m valfritt simsätt i magläge och i ryggläge på djupt vatten
    • Flyta 10 sek på djupt vatten
    • Hoppa från kanten på djupt vatten

• Dyka från kant
    • Simma 50 m valfritt magläge
    • Simma 25 ryggläge
    • Frånskjut under vattnet i magläge, glida 3 sek + 3 fjärilskickar
    • Frånskjut under vattnet i ryggläge, glida 3 sek + 3 fjärilskickar

Hajen
    • Simma 50 meter i magläge
    • Simma 25 meter i ryggläge
    • Dyka från kant

Mål

• Falla i vattnet så att huvudet kommer under ytan, simma 200 m varav 50 m. på rygg
    • Simma 12,5 m i magläge, rotation, 12,5 m i ryggläge
    • Hoppa eller dyka från 1 m
    • Kunna hjälpa en nödställd med förlängda armen
    • Kunskap om punkterna 1-3 i bad- och båtvett
    • Flyta med kläder 1 minut eller 10 m
    • Start från kant eller startpall i alla fyra simsätt, inklusive uppgång och simma tre simtag Simma 100 m medley

Allmän info och tider för vårterminen 2018
    2018-02-03 12:35
    Tre viktiga saker
    1. Hygien
    Det är superviktigt att duscha ordentligt innan simning. Om alla gör det hjälps vi åt med att simhallen fungerar i många år framåt. Ju fler bakterier, desto hårdare påfrestning på reningsverket.
    2. Ingen mobbning
    Älvsjö AIK Simning har 0-tolerans mot mobbning och diskriminering i alla former. Vi är tacksamma om vi kan hjälpas åt att se till att det inte förekommer i någon form. Berätta för oss om du ser eller hör något!
    3. Extra allt!
    Måndagar och onsdagar mellan kl. 16.00 och 16.45 kan barn och ungdomar upp till 18 år komma till simhallen och träna litet extra: Olika simsätt, dyka, träna upp vattenvanan eller ta märken. Det kostar inget, och ingen föranmälan behövs. Barn som inte är simkunniga måste följas av en person som är det.

Titta gärna på den här filmen som vi spelat in där vi förklarar hur det går till hos oss.

Utmanaren den 21 februari
    För de Hajar som vill testa att tävla. Alla kommer att bli tillfrågade om de vill delta, och mer info kommer att skickas ut i god tid innan det är dags.
    Sportlov vecka 9
    Ingen simskola från och med söndagen den 25 februari till och med söndagen den 4 mars.
    Klädsim vecka 12
    Gäller alla simskolegrupper utom Sköldpaddan -- simlekis.
    Barnen ska ha kläder med långa ben och ärmar, typ sportkläder eller pyjamas. De ska vara duschade och ha badkläder på under de kläder de ska simma i.
    Påsklov vecka 14
    Ingen simskola från och med söndagen den 1 april till och med söndagen den 8 april.
    Utmanaren den 25 april
    Avslutning den 6 maj
    Gemensam avslutning för alla simskolegrupper söndagen den 6 maj, enligt särskilt schema som kommer att meddelas i god tid innan avslutningen.
    Boka plats i vårens simskola
    2017-12-19 08:18
    Nu har vi öppnat platserna till vårens simskola för våra nuvarande medlemmar.
    Platserna för nya medlemmar öppnas den 27 december.

Klicka här för att komma till bokningssidan. Där kan ni boka plats i de grupper som passar enligt den bedömning barnen fått samt på de tider som passar.

Simskoleterminen börjar måndagen den 15 januari. Vi skickar ingen separat kallelse. Är terminsavgiften betald fungerar ditt kontoutdrag som bekräftelse på att ditt barn har fått en plats i den grupp du valt.

Det är först till kvarn som gäller, så ett gott råd är att inte vänta för länge med att boka plats.

För er som ska börja i Teknik den här terminen gäller att ni inte ska boka plats i simskolan utan skicka ett mejl till oss, simning@alvsjoaik.nu, så bokar vi in er i den gruppen.

Extra allt! startar veckan innan simskolan, måndagen den 8 januari kl. 16.00-18.00 samt onsdagen den 10 januari samma tider. Från och med den 15 januari är tiderna för Extra Allt måndagar och onsdagar kl 16-16.45.
    Dit är alla barn och ungdomar upp till 18 år välkomna för att träna extra på exempelvis dykning, få bedömning på vilken nivå de ska simma eller bara ha roligt i vattnet. Extra allt! kostar inget och ingen föranmälan behövs.

Avslutning den 10 december
    2017-12-04 14:38
    Tider för simskoleavslutningen nästa söndag, den 10 december.

Simmarna kommer att visa upp litet av vad de lärt sig. Därefter blir det utdelning av diplom och medaljer.

Alla simmare får besked om vilken nivå vi rekommenderar om de vill fortsätta till våren.

De här tiderna gäller för de olika grupperna:
    12-12.30 Sköldpaddan
    12.45-13.15 Pingvinen