Sköldpaddan
Barnen övar upp en grundläggande vattenvana. Förälder ska vara med i vattnet och ansvarar själv för sitt barns säkerhet. Tränare finns även i vattnet för att visa övningar och hjälpa vid behov.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.

Målet är att
  • våga doppa huvudet
  • glida
  • flyta
  • hoppa från kanten
Bra simövningar på film
2018-05-21 10:18
Svensk simidrott tog för ett par år sedan fram några korta filmer som handlar om vattenvana. Det är jättebra övningar som du själv kan göra med dina barn.

Lycka till!
Boka plats i vårens simskola
2017-12-19 07:59
Nu har vi öppnat platserna till vårens simskola för våra nuvarande medlemmar.
Platserna för nya medlemmar öppnas den 27 december.

Klicka här för att komma till bokningssidan. Där kan ni boka plats i de grupper som passar enligt den bedömning barnen fått samt på de tider som passar.

Simskoleterminen börjar måndagen den 15 januari. Vi skickar ingen separat kallelse. Är terminsavgiften betald fungerar ditt kontoutdrag som bekräftelse på att ditt barn har fått en plats i den grupp du valt.

Det är först till kvarn som gäller, så ett gott råd är att inte vänta för länge med att boka plats.

Extra allt! startar veckan innan simskolan, måndagen den 8 januari kl. 16.00-18.00 samt onsdagen den 10 januari samma tider. Från och med den 15 januari är tiderna för Extra Allt måndagar och onsdagar kl 16-16.45.
Dit är alla barn och ungdomar upp till 18 år välkomna för att träna extra på exempelvis dykning, få bedömning på vilken nivå de ska simma eller bara ha roligt i vattnet. Extra allt! kostar inget och ingen föranmälan behövs.

Avslutning den 10 december
2017-12-04 14:43
Tider för simskoleavslutningen nästa söndag, den 10 december.

Simmarna kommer att visa upp litet av vad de lärt sig. Därefter blir det utdelning av diplom och medaljer.

Alla simmare får besked om vilken nivå vi rekommenderar om de vill fortsätta till våren.

De här tiderna gäller för de olika grupperna:
12-12.30 Sköldpaddan
12.45-13.15 Pingvinen