Välkommen till simskolan!
Vad roligt att ni vill simma med oss! Vår simskola bygger på svenska simförbundets utvecklingstrappa -- simlinjen. Det innebär att vi börjar i simlekis med grundläggande vattenvana som flyta, glida, hoppa, och doppa huvudet. I simskolans grupper Pingvinen och Fisken bygger vi på med ryggsim och crawl. Först i teknikförberedande gruppen Hajen börjar vi lära ut bröstsim och fjäril. 

Första gången
När simskolan börjar kan miljön kännas främmande och skrämmande. Därför rekommenderar vi alla nybörjare att komma på Extra allt! för att vänja sig. Tänk på att det är bra att gå igenom säkerhet med ditt barn, som varför man inte får springa i simhallen.

Föräldrar är välkomna att vara med i simhallen första och sista gången samt under livräddningspasset och vid avslutningen. Resten av terminen vill vi att ni väntar utanför, av följande skäl:
Barnens fokus ska vara på tränaren, inte på mamma/pappa.
Alla barn är inte bekväma med att främmande människor sitter och kollar på dem.

Hygien
Långbrohallen är en relativt gammal anläggning som vi är rädda om. Det viktigaste, och något alla kan bidra med, är att vi är noggranna med att använda tvål, duscha och tvätta håret innan vi går i bassängen. 

Livräddning
Varje termin kör vi ett pass med alla simskolegrupper där vi lär ut badvett och grundläggande kunskaper om livräddning. Barnen får också prova på att simma med kläder på. Det brukar vara ett uppskattat inslag, och föräldrar är välkomna att sitta med och titta på.

Titta gärna på den här filmen som vi spelat in där vi förklarar hur det går till hos oss.

Här bokar du plats och betalar samtidigt.

Allmän info och tider för vårterminen 2018
2018-02-01 12:29
Tre viktiga saker
1. Hygien
Det är superviktigt att duscha ordentligt innan simning. Om alla gör det hjälps vi åt med att simhallen fungerar i många år framåt. Ju fler bakterier, desto hårdare påfrestning på reningsverket.
2. Ingen mobbning
Älvsjö AIK Simning har 0-tolerans mot mobbning och diskriminering i alla former. Vi är tacksamma om vi kan hjälpas åt att se till att det inte förekommer i någon form. Berätta för oss om du ser eller hör något!
3. Extra allt! 
Måndagar och onsdagar mellan kl. 16.00 och 16.45 kan barn och ungdomar upp till 18 år komma till simhallen och träna litet extra: Olika simsätt, dyka, träna upp vattenvanan eller ta märken. Det kostar inget, och ingen föranmälan behövs. Barn som inte är simkunniga måste följas av en person som är det. 

Titta gärna på den här filmen som vi spelat in där vi förklarar hur det går till hos oss.

Tider
Utmanaren den 21 februari
För de Hajar som vill testa att tävla. Alla kommer att bli tillfrågade om de vill delta, och mer info kommer att skickas ut i god tid innan det är dags.
Sportlov vecka 9
Ingen simskola från och med söndagen den 25 februari till och med söndagen den 4 mars.
Klädsim vecka 12
Gäller alla simskolegrupper utom Sköldpaddan -- simlekis.
Barnen ska ha kläder med långa ben och ärmar, typ sportkläder eller pyjamas. De ska vara duschade och ha badkläder på under de kläder de ska simma i.
Påsklov vecka 14
Ingen simskola från och med söndagen den 1 april till och med söndagen den 8 april.
Utmanaren den 25 april
För de Hajar som vill testa att tävla. Alla kommer att bli tillfrågade om de vill delta, och mer info kommer att skickas ut i god tid innan det är dags.
Avslutning den 6 maj 
Gemensam avslutning för alla simskolegrupper söndagen den 6 maj, enligt särskilt schema som kommer att meddelas i god tid innan avslutningen.
Bra simövningar på film
2017-04-26 09:36
Svensk simidrott tog för ett par år sedan fram några korta filmer som handlar om vattenvana. Det är jättebra övningar som du själv kan göra med dina barn.


Lycka till!
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen