Ledare

Tidrapport
Tidrapportering sker via ledarappen Sportadmin, som laddas ner från Appstore eller Google Play

• För att du ska kunna tidrapportera ett pass måste närvaron på gruppen vara registrerad först.
  • Ska registreras senast den sista i varje månad
  • Meddela simning@alvsjoaik.nu direkt om det är något som inte stämmer när du ska tidrapportera
  • Ungdomstränare
    Alla som fyllt 13 år kan bli tränare. Du måste så klart kunna simma, och du börjar som praktikant.

Praktikant
    Har en handledare och har inget eget ansvar. När du varit praktikant under en hel termin, eller vid minst tolv tillfällen och gått vår interna grundutbildning blir du ordinarie tränare. Som praktikant tjänar du 40 kr per arbetat pass

Ordinarie tränare
    Blir du när du är klar med din praktik. Du bidrar till att planera och genomföra passen tillsammans med de andra tränarna.
    Som ordinarie tränare tjänar du 60 kr per pass.

Ordinarie tränare som arbetat i klubben två år
    När du har jobbat som ordinarie tränare utan extern utbildning i två år tjänar du 70 kr per pass.

Ordinarie tränare med utbildning Grundutbildning (fs Plattformen)
    Du har gått den första kursen för ledare inom idrotten. Den kallas Grundutbildning, och den förbereder dig för att bli en bra ledare.
    När du gått den tjänar du 80 kr per pass inom simskolan. Jobbar du inom någon annan av våra verksamheter tjänar du 80 kr per timme.

Tränare med utbildning Simidrottsledare (fd simlinjeassistent gul & blå)
    När du har gått någon av dessa utbildningar har du också ansvar för innehållet i de olika passen tillsammans med ansvarig tränare.
    Du tjänar 100 kr per pass inom simskolan. Jobbar du inom någon annan av våra verksamheter tjänar du 100 kr per timme.

Tränare med utbildning Simlinjeinstruktör
    När du har gått någon av dessa utbildningar har du ansvar för innehållet i de olika passen samt ansvarar för en grupp. Du tjänar 120 kr per pass inom simskolan. Jobbar du inom någon annan av våra verksamheter tjänar du 120 kr per timme.per pass.

Vuxna tränare
    Till våra simskolegrupper söker vi föräldrar/mor-farföräldrar/mostrar/farbröder som kan och vill vara en del av simskoleverksamheten. I praktiken innebär det att du deltar i vattnet under ett eller flera pass. Du har inget eget ansvar, mer än att bidra till säkerheten för simmarna.
    Vi söker också föräldrar till simmare som kan vara tränare för övriga grupper.
    Alla våra ledare ska vara medlem i föreningen.

Medlemsavgiftern är 50 kr för ett år. Medlemsåret är från juli till juni.
    Avgiften ska betalas in under september månad.
    Ersättning för gjorda utlägg.
    Milersättning
    Jämkning
    Varför du ska jämka

Din arbetsgivare ska enligt lag dra skatt från din lön. Om du inte jobbar hela året, utan exempelvis bara på sommaren eller under helger kan avdraget för skatt bli för stort, eller för lågt om du har flera arbetsgivare. Skatteavdraget kan också bli fel om du får lön och skattepliktig barnpension under samma år.

Skatten rättas nästkommande år

Om du inte ansöker om jämkning rättas skatteavdraget till vid deklarationen året därpå. Har du betalat för mycket får du pengar tillbaka, har du betalat för lite får du besked om hur mycket du ska betala in ytterligare.

Klicka här för att komma till Skatteverkets sida om jämkning.