Älvsjö AIK Simning
Är du Älvsjö AIK Simnings nya simskoleansvarig?
Vi söker nu en ansvarig för vår simskoleverksamhet.

Vi söker dig som
• trivs i rollen som ledare för barn och ungdomar
• uppskattar ett fritt och omväxlande arbete
• har erfarenhet av simskola

Det är meriterande om du är utbildad simtränare men vi lägger stort värde vid dina personliga egenskaper.

Arbetsuppgifter
Du kommer att samordna vår simskoleverksamhet som leds av tränare i vår förening. I nära samverkan med tränarna lägger ni upp planeringen för simskolan. Du stöttar och motiverar tränarna och är en kontaktpunkt mellan dessa, barnen och föräldrarna. Du kommer också att ansvara för administrationen kring klubbens verksamhet som att t.ex. bevaka olika former av bidrag och kontakter med kommunen och simförbundet. Du håller också i kommunikationen genom att uppdatera vår hemsida och sköta utskick av information till medlemmar och föräldrar.

Om tjänsten
Arbetet är på minst 20 timmar i veckan. Vi är öppna för diskussion om anställningsform, kan vara i form av anställd eller som konsult via eget företag.

Om Älvsjö AIK Simning
Vi är en liten och familjär simförening inom Älvsjö AIK. Vi bedriver det mesta av vår verksamhet i egen simhall i Långbro. Förutom simskola har vi ett antal träningsgrupper, tävlingsgrupper och vattenpolo. Simskolan är mycket populär och oftast är det en viss kö till den. Totalt sett har vi 230 barn i simskolan och inom hela föreningen är det 360 engagerade simmare per termin. Förutom simskola, träning- och tävlingsgrupper anordnar vi även familjesim, crawlkurser, simläger och klubbtävlingar.

Ansökan
Låter detta som något för dig? Skicka din intresseanmälan till simning@alvsjoaik.nu senast den 15 augusti. Har du frågor om arbetet, kontakta Nilla Månsson, 070-514 64 38

Vi söker ungdomar och vuxna tränare
Letar du efter ett roligt och utvecklande jobb några timmar i veckan? Eller vill du vara aktiv och delaktig i dina barns fritidsintressen?
Då är Älvsjö AIK Simning rätt plats för dig. I vår verksamhet välkomnar vi alla nya krafter.

Läs mer nedan, och skicka ett mail om du är intresserad och vill veta mer.

Ungdomstränare
Alla som fyllt 13 år kan bli tränare. Du måste så klart kunna simma, och du börjar som praktikant.

Praktikant
Har en handledare och har inget eget ansvar. När du varit praktikant under en hel termin, eller vid minst tolv tillfällen och gått vår interna grundutbildning blir du ordinarie tränare. Som praktikant tjänar du 30,00 per arbetat pass

Ordinarie tränare
Blir du när du är klar med din praktik. Du bidrar till att planera och genomföra passen tillsammans med de andra tränarna. Som ordinarie tränare tjänar du 50,00 per pass.

Ordinarie tränare med extern utbildning
Du har gått den första kursen för ledare inom idrotten. Den kallas Plattformen, och den förbereder dig för att bli en bra ledare. När du gått den, eller har jobbat som ordinarie tränare utan extern utbildning i två år, tjänar du 70,00 per pass.

Tränare med utbildning simlinjeassistent
När du har gått någon av dessa utbildningar har du också ansvar för innehållet i de olika passen tillsammans med ansvarig tränare. Du tjänar 90,00 per pass.

Tränare med utbildning simlinjeinstruktör
När du har gått någon av dessa utbildningar har du ansvar för innehållet i de olika passen samt ansvarar för en grupp. Du tjänar 110,00 per pass.

Vuxna tränare
Till våra simskolegrupper söker vi föräldrar/mor-farföräldrar/mostrar/farbröder som kan och vill vara en del av simskoleverksamheten. I praktiken innebär det att du deltar i vattnet under ett eller flera pass. Du har inget eget ansvar, mer än att bidra till säkerheten för simmarna. För detta får du 700 kr per termin.