Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hitta simmaren i dig!
Älvsjö AIK Simning
Ny i simskolan
Välkommen till simskolan!
Vad roligt att ni vill simma med oss! Vår simskola bygger på svenska simförbundets utvecklingstrappa -- simlinjen. Det innebär att vi börjar i simlekis med grundläggande vattenvana som flyta, glida, hoppa, och doppa huvudet. I simskolans grupper Pingvinen och Fisken bygger vi på med ryggsim och crawl. Först i teknikförberedande gruppen Hajen börjar vi lära ut bröstsim och fjäril. 

Första gången
När simskolan börjar kan miljön kännas främmande och skrämmande. Därför rekommenderar vi alla nybörjare att komma på Extra allt! för att vänja sig. Tänk på att det är bra att gå igenom säkerhet med ditt barn, som varför man inte får springa i simhallen.

Föräldrar är välkomna att vara med i simhallen första och sista gången samt under livräddningspasset och vid avslutningen. Resten av terminen vill vi att ni väntar utanför, av följande skäl:
Barnens fokus ska vara på tränaren, inte på mamma/pappa.
Alla barn är inte bekväma med att främmande människor sitter och kollar på dem.

Hygien
Långbrohallen är en relativt gammal anläggning som vi är rädda om. Det viktigaste, och något alla kan bidra med, är att vi är noggranna med att använda tvål, duscha och tvätta håret innan vi går i bassängen. 

Livräddning
Varje termin kör vi ett pass med alla simskolegrupper där vi lär ut badvett och grundläggande kunskaper om livräddning. Barnen får också prova på att simma med kläder på. Det brukar vara ett uppskattat inslag, och föräldrar är välkomna att sitta med och titta på.

Titta gärna på den här filmen som vi spelat in där vi förklarar hur det går till hos oss.

Här bokar du plats och betalar samtidigt.

Så här går det till hos oss.
2018-01-25 09:36
Titta gärna på den här filmen som vi spelat in där vi förklarar hur det går till hos oss.
Bra simövningar på film
2017-04-26 09:36
Svensk simidrott tog för ett par år sedan fram några korta filmer som handlar om vattenvana. Det är jättebra övningar som du själv kan göra med dina barn.


Lycka till!
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen