SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hitta simmaren i dig!
Älvsjö AIK Simning
Ny i simskolan

Välkommen till simskolan!
Vad roligt att ni vill simma med oss! Vår simskola bygger på svenska simförbundets utvecklingstrappa -- simlinjen. Det innebär att vi börjar i simlekis med grundläggande vattenvana som flyta, glida, hoppa, och doppa huvudet. I simskolans grupper Pingvinen och Fisken bygger vi på med ryggsim och crawl. Först i Hajen börjar vi lära ut bröstsim och fjäril. 

Första gången
När simskolan börjar kan miljön kännas främmande och skrämmande. Därför rekommenderar vi alla nybörjare att komma på Extra allt! för att vänja sig. Tänk på att det är bra att gå igenom säkerhet med ditt barn, som varför man inte får springa i simhallen.

Föräldrar är välkomna att vara med i simhallen första gången samt under livräddningspasset och vid avslutningen. Resten av terminen vill vi att ni väntar utanför, av följande skäl:
Barnens fokus ska vara på tränaren, inte på mamma/pappa.
Alla barn är inte bekväma med att främmande människor sitter och kollar på dem.
Vi vill så långt det är möjligt kunna garantera att inga obehöriga vistas i simhallen.

Hygien
Långbrohallen är en relativt gammal anläggning som vi är rädda om. Det viktigaste, och något alla kan bidra med, är att vi är noggranna med att använda tvål, duscha och tvätta håret innan vi går i bassängen. 

Klädsim och badvett
Varje termin kör vi ett pass med alla simskolegrupper där vi lär ut badvett. Barnen får prova på att simma med kläder på, testa hur det känns att simma med flytväst samt kasta ut och dra in någon med livboj. Det brukar vara ett uppskattat inslag, och föräldrar är välkomna att sitta med och titta på.


Bra simövningar på film
2017-04-26 09:36
Svensk simidrott tog för ett par år sedan fram några korta filmer som handlar om vattenvana. Det är jättebra övningar som du själv kan göra med dina barn.


Lycka till!