Välkommen till simskolan
Vad roligt att ni vill simma med oss! Vår simskola bygger på svenska simförbundets utvecklingstrappa Simlinjen.

Sköldpaddan börjar vi med att öva upp vattenvana som flyta, glida, hoppa, och doppa huvudet.
Pingvinen är nästa steg och där bygger vi på med ryggsim och crawl.
Fisken bygger vi vidare på ryggsim och crawl och längre sträckor.
Hajen börjar vi lära ut bröstsim och fjäril.

När du klarat av simskolan kan du gå vidare inom klubben till Förberedande teknik, Träning ungdom eller Vattenpolo.

Första gången
När simskolan börjar kan miljön kännas främmande och skrämmande. Därför rekommenderar vi alla nybörjare att komma på Öppet Hus för att vänja sig. Tänk på att det är bra att gå igenom säkerhet med ditt barn, som varför man inte får springa i simhallen.

Titta gärna på vår film där vi berättar om vår simskola

Föräldrar är välkomna att vara med i simhallen första gången samt under livräddningspasset och vid avslutningen. Resten av terminen vill vi att ni väntar utanför, av följande skäl:

Barnens fokus ska vara på tränaren, inte på mamma/pappa.

Alla barn är inte bekväma med att främmande människor sitter och kollar på dem.

Vi vill så långt det är möjligt kunna garantera att inga obehöriga vistas i simhallen.

Klädsim och badvett
Varje termin kör vi ett pass med alla simskolegrupper där vi lär ut badvett. Barnen får prova på att simma med kläder på, testa hur det känns att simma med flytväst samt kasta ut och dra in någon med livboj. Det brukar vara ett uppskattat inslag, och föräldrar är välkomna att sitta med och titta på.

Information från oss sker främst genom hemsidan.

Via vår medlemsapp Sportadmin kan du se alla nyheter och all info som rör gruppen.

Kostnaden är 1500 kr/termin.

Medlemsavgiften är 50 kr/år. Medlemsåret går från första juli till sista juni.

Här bokar du plats och betalar samtidigt.

Livräddning vecka 45
2021-11-05 06:50

Vecka 45 är det klädsim & livräddning i alla simskolegrupper förutom sköldpaddan/simlekis.

Obs ta endast med kläder med syntetmaterial (inte bomull)

Till alla som simmar i Hajen
2021-10-29 06:52
Resultat från Utmanaren

Fantastisk bra kämpat i onsdags.
Stort tack till alla som var med.

Höstlov vecka 44
2021-10-25 19:38

Snart är det höstlov och då tar simskolan ledigt.

Ingen simning måndagen den 1/11, onsdagen den  3/11 och söndagen den 7/11.

För dig som vill simma under lovet finns Öppet Hus måndag den 1 november kl 16-19 och onsdag den 3 november kl 16-18. Där kan du träna, leka och simma.
Till alla som simmar i Hajen!
2021-10-11 19:52

Ni kommer väl ihåg att anmäla er till Utmanaren!

Utmanaren den 27 oktober

Anmälan ska göras senast 23 oktober genom att klicka här.

Vi behöver hjälp av er vårdnadhavare att ställa upp som funktionärer för att kunna genomföra Utmanaren. Om ni inte tidigare varit med som funktionär på  simtävlingar är ni välkomna att  hjälpa till som Tidtagare eller Vändningskontrollant

Här finns en kort beskrivning av rollerna samt 5 korta videor som förklarar de reglerna för varje simsätt, vi har tränare på plats som hjälper och stödjer er under hela tävlingen.

Har ni tidigare varit med på simtävlingar som funktionär eller gått funktionärsutbildningen, så är ni väkomna att hjälpa till som  bandomare eller måldomare, skriv det gärna i så fall i anmälningsformuläret.

Till alla som simmar i Hajen!
2021-10-06 06:35

Nu kan vi äntligen köra vår interna tväling Utmanaren igen. Den här gången blir det den 27 oktober.

Tränarna kommer att prata med Hajensimmarna om tävlingen och även öva på starter och målgång.

Utmanaren är en intern simtävling inom Älvsjö AIK Simning där man övar på att tävla och tävlar mot sig själv enligt Svensk simlinje. Läs mer om Utmanaren genom att klicka här.

Samling kl. 17:45 i entrén.

Ni får komma in i simhallen 18.00

Insim kl. 18:00-18:30

Start kl. 18:30

Slut ca kl. 20.00

Funktionärer samlas kl 17:45 för genomgång i klubbrummet. Samling även efter tävlingen för

alla funktionärer i klubbrummet.

Hajarna ska anmäla sig till 25 crawl och 25 rygg, eller bara en av grenarna.

Man ska först klara av guldtiderna på 25 meter innan man kan börja med 50 meter.

Anmälan ska göras senast 23 oktober genom att klicka här.

Samling

Samling sker gruppvis kl. 17:45 i entrén hos tränaren. Simmare som inte kommer i tid till samlingen kommer att strykas från samtliga anmälda grenar om inte annat är överenskommet med tränaren.

Strykning

Görs till simning@alvsjoaik.nu fram till kl: 08.00 den 27 oktober.

Vid frågor kontakta din tränare eller mejla till simning@alvsjoaik.nu.

Föräldrastöd

Vi måste ha hjälp av föräldrar som ställer upp som funktionärer för att göra denna tävling så bra som möjligt.

Grenordning

100 m Medley