Välkommen till simskolan
Vad roligt att ni vill simma med oss! Vår simskola bygger på svenska simförbundets utvecklingstrappa Simlinjen.

Sköldpaddan börjar vi med att öva upp vattenvana som flyta, glida, hoppa, och doppa huvudet.
Pingvinen är nästa steg och där bygger vi på med ryggsim och crawl.
Fisken bygger vi vidare på ryggsim och crawl och längre sträckor.
Hajen börjar vi lära ut bröstsim och fjäril.

När du klarat av simskolan kan du gå vidare inom klubben till Förberedande teknik, Träning ungdom eller Vattenpolo.

Första gången
När simskolan börjar kan miljön kännas främmande och skrämmande. Därför rekommenderar vi alla nybörjare att komma på Öppet Hus för att vänja sig. Tänk på att det är bra att gå igenom säkerhet med ditt barn, som varför man inte får springa i simhallen.

Titta gärna på vår film där vi berättar om vår simskola

Föräldrar är välkomna att vara med i simhallen första gången samt under livräddningspasset och vid avslutningen. Resten av terminen vill vi att ni väntar utanför, av följande skäl:

Barnens fokus ska vara på tränaren, inte på mamma/pappa.

Alla barn är inte bekväma med att främmande människor sitter och kollar på dem.

Vi vill så långt det är möjligt kunna garantera att inga obehöriga vistas i simhallen.

Klädsim och badvett
Varje termin kör vi ett pass med alla simskolegrupper där vi lär ut badvett. Barnen får prova på att simma med kläder på, testa hur det känns att simma med flytväst samt kasta ut och dra in någon med livboj. Det brukar vara ett uppskattat inslag, och föräldrar är välkomna att sitta med och titta på.

Information från oss sker främst genom hemsidan.

Via vår medlemsapp Sportadmin kan du se alla nyheter och all info som rör gruppen.

Kostnaden är 1500 kr/termin.

Medlemsavgiften är 50 kr/år. Medlemsåret går från första juli till sista juni.

Här bokar du plats och betalar samtidigt.

Platserna till höstterminen släpps efter vecka 24.

Platserna till vårterminen släpps efter vecka 50.

Vi har inte någon telefontid, du når oss via mejl simning@alvsjoaik.nu

Resultat från Utmanare
2022-04-08 11:45

Bra kämpat av er alla som var med!

Klicka här för att komma till resultatet

Påsklov
2022-04-06 15:00

Påsken närmar sig och simskolan tar påsklov från och med Måndagen den 11 april till och med måndagen den 18 april.

Vi önskar alla simmare en riktigt glad påsk!

Vi håller öppet för Extra allt! på måndag den 11 och onsdag den 13 mellan kl. 16.00 och 18.00, om längtan efter att simma skulle bli för stark. Barn och ungdomar upp till 18 år är välkomna. Barn som inte kan simma måste ha en simkunnig person med sig i bassängen.
Klädsim
2022-04-03 18:15

Hej allihoppa!

Den kommande veckan (v14) är det klädsim för alla grupper utom sköldpaddan.
OBS! Då våran simhall är gammal skulle reningssystemet uppskatta om ni använder polyester kläder och inte bomull.

Tränarna

Utmanaren den 6 april
2022-03-18 17:51

Till alla som simmar i Hajen!

Nu är det dags för våra roliga tävling Utmanaren.

Utmanaren är en intern simtävling inom Älvsjö AIK Simning där man övar på

att tävla och tävlar mot sig själv enligt Svensk simlinje.

Läs mer om Utmanaren genom att klicka här.

Samling kl. 17:45 i entrén.

Ni får komma in i simhallen 18.00

Insim kl. 18:00-18:30

Start kl. 18:30

Slut ca kl. 20.00

Tränaren pratar med simmaren och kommer överens om vad hon/han ska simma.

Simmare får tävla på 1 sträcka i varje simsätt och delta i max 2 grenar + fjärilssim.

Man ska först klara av guldtiderna på 25 meter innan man kan börja med 50 meter.

Anmälan ska göras senast 3 april genom att klicka här.

Samling

Samling sker gruppvis kl. 17:45 i entrén hos tränaren. Simmare som inte kommer i tid till samlingen kommer att strykas från samtliga anmälda grenar om inte annat är överenskommet med tränaren.

Strykning

Görs till simning@alvsjoaik.nu fram till kl: 08.00 den 6 april.

Vid frågor kontakta din tränare eller mejla till simning@alvsjoaik.nu.

Föräldrastöd

Vi måste ha hjälp av föräldrar som ställer upp som funktionärer för att göra denna tävling så bra som möjligt. Funktionärer samlas kl 17:45 för genomgång i klubbrummet. Samling även efter tävlingen för alla funktionärer i klubbrummet.

Grenordning

100 m Medley

200 m Medley

25 m Ryggsim

50 m Ryggsim

100 m Ryggsim

15 m Fjäril

25 m Fjäril

50 m Fjäril

25 m Bröstsim

50 m Bröstsim

100 m Bröstsim

25  m Crawl (Frisim)

50 m Crawl (Frisim)

100 m Crawl (Frisim)

Sportlov
2022-02-21 15:00

Snart är det sportlov och under sportlovet har vi ingen simskola.

Måndagsgrupperna
Ingen simning den 28 februari

Onsdagsgrupperna
Ingen simning den 2 mars

Söndagsgrupperna
Ingen simning den 6 mars.