Välkommen till simskolan
Vad roligt att ni vill simma med oss! Vår simskola bygger på svenska simförbundets utvecklingstrappa Simlinjen.

Sköldpaddan börjar vi med att öva upp vattenvana som flyta, glida, hoppa, och doppa huvudet.
Pingvinen är nästa steg och där bygger vi på med ryggsim och crawl.
Fisken bygger vi vidare på ryggsim och crawl och längre sträckor.
Hajen börjar vi lära ut bröstsim och fjäril.

När du klarat av simskolan kan du gå vidare inom klubben till Förberedande teknik, Träning ungdom eller Vattenpolo.

Första gången
När simskolan börjar kan miljön kännas främmande och skrämmande. Därför rekommenderar vi alla nybörjare att komma på Öppet Hus för att vänja sig. Tänk på att det är bra att gå igenom säkerhet med ditt barn, som varför man inte får springa i simhallen.

Titta gärna på vår film där vi berättar om vår simskola

Föräldrar är välkomna att vara med i simhallen första gången samt under livräddningspasset och vid avslutningen. Resten av terminen vill vi att ni väntar utanför, av följande skäl:

Barnens fokus ska vara på tränaren, inte på mamma/pappa.

Alla barn är inte bekväma med att främmande människor sitter och kollar på dem.

Vi vill så långt det är möjligt kunna garantera att inga obehöriga vistas i simhallen.

Klädsim och badvett
Varje termin kör vi ett pass med alla simskolegrupper där vi lär ut badvett. Barnen får prova på att simma med kläder på, testa hur det känns att simma med flytväst samt kasta ut och dra in någon med livboj. Det brukar vara ett uppskattat inslag, och föräldrar är välkomna att sitta med och titta på.

Till dig som är klar med Hajen
2021-07-13 15:50

När målen i Hajen är uppnådda är du klar med simskolan.

Då kan du gå vidare till vår teknikskola som heter Förberedande teknik

Vill du fortsätta att träna och utveckla simningen med inte fokusera på tävling är du välkommen till Träningsgrupp Ungdom

Om du tycker att lagsport är roligare är du välkommen till vår Vattenpolo.

För att anmäla dig till någon av grupperna ovan så behöver du skicka ett mejl till simning@alvsjoaik.nu
Nu har vi släppt platserna till höstens simskola.
2021-06-28 07:25
Klicka här för att komma till bokningssidan. Där kan ni boka plats i de grupper som passar enligt den bedömning barnen fått samt på de tider som passar. Rekommendationen för våren hittar ni när ni loggat in på bokningen.

Måndagsgrupperna börjar den 30 augusti
Onsdagsgrupperna börjar den 01 september
Söndagsgrupperna börjar den 05 september

Vi skickar ingen separat kallelse. Är terminsavgiften betald fungerar ditt kontoutdrag som bekräftelse på att ditt barn har fått en plats i den grupp du valt.

Det är först till kvarn som gäller, så ett gott råd är att inte vänta för länge med att boka plats.
Ni som har gått i vår simskola under våren får förtur till bokningen fram till den 04 juli.

Har ni frågor kontakta simning@alvsjoaik.nu

Livräddning i simskolan
2021-04-16 15:37

Livräddning för simskolegrupperna måndagen den 19onsdagen 21 och söndagen 25 april.

Vi kommer inte ha klädsim pga Covid.

Gäller alla simskolegrupper utom Sköldpaddan -- simlekis.
Påsklov
2021-03-27 15:40

Nu är det snart påsklov och då tar vi ledigt.

Måndagsgrupperna
Ingen simning den 5 april

Onsdagsgrupperna
Ingen simning den 7 april

Söndagsgrupperna
Ingen simning den 4 april och 11 april
Det är fortfarande trångt i omklädningsrummen och vi uppmanar alla som kan att duscha hemma!
2021-03-24 15:43
Vi ber er föräldrar som väntar på era barn att, under tiden simningen pågår, vänta utanför hallen för att minska trängseln inomhus. Det är för närvarande inte ok att sitta i omklädningsrummen och vänta medan era barn simmar.

Vi har sedan tidigare minskat tiden för upprop och uppvärmning och istället skickat upp några barn i taget med några minuters mellanrum efter träningen.

Som tidigare gäller även att:
Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk
Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten
Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida